Ще дойде ли краят на света през 2012? Едно момиче и едно момче... Ако светът беше градче...
Ще дойде ли краят на света през 2012?
Ще дойде ли краят на света през 2012?
Самовъзгласили се пророци непрестанно "предсказват" как краят на света ще дойде през 2012 година и по точно на 21 декември. Според думите им ни очакват потопи, пожари, опустошителни бедствия и ... край на всичко, на живота, на света ..

Думите на измислените пророци обаче биват подкрепяни и от някои учени и изследователи.

Едно от нещата, което се котира най-много е календарът на маите. Смята се, че щом календарът им свършва през 2012 година, значи светът ще изчезне. За маите се знае, че са били добри астрономи и с лекота и прецизна точност са предсказвали лунните и слънчеви затъмнения.

Маите са отброявали големи периоди от милиони години, като са правили от тях цикли от по 104 000 години, които също били разделени на 4 цикли от по 26 000 години. Тези 26 000 години също били разделени на цикли от по 5200 години, които били разделени на 13 цикъла от по 400 години. Тези цикли били наречени бактуни.

Според изчисленията на маите в момента се намираме в едни от последните години на цикъл от 104 000 години, а с този цикъл свършват и всички други по-малки периоди.

По пътя на тази логика стигаме до 21 декември 2012. Тогава е зимното слънцестоене, когато е краят на всякакви отброявания на древни учени. Но дали тези неща са достатъчни, за да повярваме, че краят наистина ще е през 2012 година ?

Друга теория гласи, че през 2012 година слънцето ще застане по средата на млечния път. А това рядко явление се случва веднъж на 25 800 години.
Но път това надали е опасно, защото по изчисления човечеството вече е преживявало това няколко пъти, защото се счита, че съществува от 200 000 години.

Следващото твърдение е, че през 2012 година ще има екстремна слънчева активност, която ще промени магнитното поле на Земята.
Тоест ще има слънчеви бури. Те ще се състоят от частици, заредени с енергия и ще унищожат всичко, което има пряка или косвена връзка с електричеството.

Друга интересна теория споделя Др. Броерс. Той смята, че човечеството може да отиде в "петото измерение" с помощта на лъч на синхронизацията. Това ще е нещо като скок в съзнанието на човека. Човекът ще се качи нагоре по йерархията и ще стане нещо като свръхчовек.

Да се върнем на маите и техния календар. При положение, че самите маи не са знаели, че ще изчезнат, защо тогава са знаели кога ще свърши светът? Не е ли по-логично да си направят изчисления за своето изчезване, а не за нашето?

Техният календар обаче няма нищо общо с нашият и не трябва да ги съпоставяме. В момента се работи върху 52 възможни съответствия, които варират от 1743 година до 2532 година.

Като се замисли човек са излишни всякакви притеснения. От началото на съществуването ни до сега краят на света е бил "предсказван" над 100 пъти, а досега нито веднъж не се е случило.

Едно момиче и едно момче...
Едно момиче и едно момче...
Едно Момиче попитало едно Момче, дали е хубава. И той казал... "НЕ!".

Тя го попитала, дали той би искал да бъде с нея завинаги. И той отвърнал... "НЕ!".

Тогава тя го попитала, дали ако си тръгне, той би плакал. А той отново отговорил... "НЕ!".

Това й било достатъчно, за да се увери, че не може да остане повече при него. Като си тръгвала, сълзи се стичали по лицето й, а душата й се раздирала от пареща болка. Тогава Момчето я хванало за ръката и казало:

~ Ти не си хубава, ти си прекрасна!
~ Аз не искам да бъда с теб завинаги, аз имам нужда да бъда с теб завинаги.
~ И няма да плача, ако ти си тръгнеш, а ще умра...
Ако светът беше градче...
Ако светът беше градче...
Ако светът може да се сведе до малко градче от 100 човека, то хората в него биха имали следните характеристики:
57 са азиатци
21 са европейци
14 са американци (от Северна и Южна Америка)
8 са африканци
52 са жени
48 са мъже
30 са от бялата раса
70 принадлежат на други раси
30 са християни
70 изповядват други религии
89 са хетеросексуални
11 са с хомосексуални наклонности

6 човека притежават 59 % от световното богатство и всички те са американци

80 нямат жилище
70 са неграмотни
50 са недохранени
1 умира
1 се ражда
1 има персонален компютър
1 само има висше образование

Преценявайки света, вземайки предвид тази статистика на всеки ще му стане ясно неравнопоставеното положение на болшинството от хората.

Нека се замислим за нас и нашия живот:
Ако всяка сутрин се събуждаме здрави, то ние сме по-щастливи от 1 милион души, които няма да преживеят следващата седмица.
Ако никога не сме преживявали война, никога не сме се сблъсквали със самотата на затворническата килия, агонията на мъченията и глада, то сме по-щастливи от 500 милиона хора по света, които не могат да се похвалят със същото.
Ако можем да влезем в църква без страх, че някой ще ни заплаши, арестува или убие, то ние сме по-щастливи от 3 милиона души.
Ако сме нахранени, облечени и имаме покрив над главите си, то сме по-богати от 75 процента от жителите на Земята.
Ако имаме сметка в банка или достатъчно пари в портфейла си, то принадлежим към 8-те процента заможни хора на света.
Ако нашите родители са живи, то ние можем да разчитаме на тяхната подкрепа за разлика от 50 процента от другите хора на света.

12 април - Международен ден на астронавтиката

8
Добавено от sheilsis на 4/12/2010 10:40:00 PM в Разни (Статия)
12 април - Международен ден на астронавтиката По решение на Международната федерация по авиация, от 1969 година 12 април е обявен за Международен ден на авиацията и космонавтиката.

12 април е денят на първия в историята на човечеството пилотиран космически полет. Той е осъществен от Юрий Гагарин, командир на руския кораб "Восток".

На тази дата през 1961 година в 9 ч. и 7 мин. московско време, първият космонавт полита в Космоса и прави с кораба една обиколка около Земята. На височина 7 километра Гарарин катапултира и се приземява в парашут близо до спускаемия апарат. Космическият полет трае 1 час и 48 минути, но остава завинаги в историята на човечеството .

Оттогава са се състояли множество пилотирани космически полети, както американски, така и руски.

За отбелязване обаче е полетът на Аполо 11, първият пилотиран космически кораб от американската програма Аполо на НАСА, чийто екипаж достига и каца на Луната.

Корабът излита на 16 юли 1969 година от космическия център Кейп Кенеди, Флорида, с екипаж Нийл Армстронг, Майкъл Колинс и Едуин Олдрин и на 20 юли 1969 г. спускаемият апарат Ийгъл успешно каца на Луната. Нийл Армстронг е първият човек в историята на човечеството стъпил на Луната.