Бъди... Ако светът беше градче... Работа в Лондон по Почистване
Бъди...
Бъди...
Бъди достатъчно силен, за да се срещаш със света всеки ден!

Бъди достатъчно слаб, за да разбереш, че не можеш да правиш всичко сам!

Бъди щедър и великодушен към онези, които се нуждаят от твоята помощ!

Бъди пестелив, когато задоволяваш нуждите си!

Бъди достатъчно мъдър, за да знаеш, че ти не познаваш всичко!

Бъди достатъчно глупав, за да вярваш, че съществуват чудеса!

Бъди готов да споделиш своите вълнения и радости!

Бъди готов да споделиш и своята скръб с другите!

Бъди лидер, когато виждаш пътя, който другите са загубили!

Бъди готов да последваш другите, когато ти стоиш в неопределеност!

Бъди първият, който поздравява опонента си с успеха!

Бъди последният, който критикува колегата, допуснал грешка!

Бъди уверен, че не си се превил, ако си се спънал, правейки поредната стъпка!

Бъди уверен в своята крайна цел, за да не тръгнеш по неправилния път!

Бъди! Просто бъди...
Ако светът беше градче...
Ако светът беше градче...
Ако светът може да се сведе до малко градче от 100 човека, то хората в него биха имали следните характеристики:
57 са азиатци
21 са европейци
14 са американци (от Северна и Южна Америка)
8 са африканци
52 са жени
48 са мъже
30 са от бялата раса
70 принадлежат на други раси
30 са християни
70 изповядват други религии
89 са хетеросексуални
11 са с хомосексуални наклонности

6 човека притежават 59 % от световното богатство и всички те са американци

80 нямат жилище
70 са неграмотни
50 са недохранени
1 умира
1 се ражда
1 има персонален компютър
1 само има висше образование

Преценявайки света, вземайки предвид тази статистика на всеки ще му стане ясно неравнопоставеното положение на болшинството от хората.

Нека се замислим за нас и нашия живот:
Ако всяка сутрин се събуждаме здрави, то ние сме по-щастливи от 1 милион души, които няма да преживеят следващата седмица.
Ако никога не сме преживявали война, никога не сме се сблъсквали със самотата на затворническата килия, агонията на мъченията и глада, то сме по-щастливи от 500 милиона хора по света, които не могат да се похвалят със същото.
Ако можем да влезем в църква без страх, че някой ще ни заплаши, арестува или убие, то ние сме по-щастливи от 3 милиона души.
Ако сме нахранени, облечени и имаме покрив над главите си, то сме по-богати от 75 процента от жителите на Земята.
Ако имаме сметка в банка или достатъчно пари в портфейла си, то принадлежим към 8-те процента заможни хора на света.
Ако нашите родители са живи, то ние можем да разчитаме на тяхната подкрепа за разлика от 50 процента от другите хора на света.
Работа в Лондон по Почистване
Работа в Лондон по Почистване
Чистотата носи както физическа, така и душевна хармония. След основно почистване всеки дом изглежда освежен и зареден с приятна енергия. Ето защо някои хора споделят, че чистенетоги освобождава от напрежението и негативната енергия. Вкараните в ред вещи носят и хармония за душата.
Но възможно ли е чистенето да се превърне в добре платена работа или дори професия? Защо пък не!
Развитите страни, каквато е Англия, предлагат почистващи услуги за домове, офиси, общински сгради и изобщо за всякаква собственост, а по този начин почистването се е превърнало в доста доходоносен бизнес. Това е и причината днес на Острова да съществува огромна конкуренция от фирми и агенции за почистване. Следователно, ако ви влече чистенето, със сигурност можете да си намерите работа за почистване в Англия.
Може би някои биха се изсмяли на тази идея. Но истината е, че търсените услуги са ключът към успешен бизнес. Ако вие можете да насочите своите усилия в една такава сфера, това може да ви гарантира и огромен финансов успех. Много хора, работещи като обикновени служители в дадена нисша дълги години, успяват да я опознаят дотолкова добре, че ако са достатъчно амбициозни, те могат да развият познанието си в собствен бизнес. Такава може да бъде и работата за почистване в Лондон,Англия.
Но защо в Англия? Защото подобен бизнес трудно ще носи големи печалби в България. Тук сме свикнали да правим всичко сами. Българите не сме свикнали на такъв стандарт на живот, че да си наемаме чистач за дома. Когато става въпрос за офиси, положението е подобно. Повечето работодатели предпочитат да наемат човек на постоянен трудов договор, който да се грижи за хигиената на офиса, отколкото да търсят услугите на фирма за почистване. Но това все пак сме си ние и сме много далеч от европейските стандарти на живот.
За щастие, има страни като Англия, в които можем да практикуваме почти всяка професия, по простата причина, че англичаните наемат хора за всичко – от такива, които да ти отварят вратата в магазина, до такива, които да натискат копчето на асансьора вместо теб. Предлаганата работа в Лондон комбинира почистващи услуги, градинарски услуги, както и услуги за грижи на домашни растения или животни. Към която и сфера да се насочите, можете да бъдете сигурни, че правилното място е Англия.
Повече информация на http://rabotavanglia.bg

12 април - Международен ден на астронавтиката

8
Добавено от sheilsis на 4/12/2010 10:40:00 PM в Разни (Статия)
12 април - Международен ден на астронавтиката По решение на Международната федерация по авиация, от 1969 година 12 април е обявен за Международен ден на авиацията и космонавтиката.

12 април е денят на първия в историята на човечеството пилотиран космически полет. Той е осъществен от Юрий Гагарин, командир на руския кораб "Восток".

На тази дата през 1961 година в 9 ч. и 7 мин. московско време, първият космонавт полита в Космоса и прави с кораба една обиколка около Земята. На височина 7 километра Гарарин катапултира и се приземява в парашут близо до спускаемия апарат. Космическият полет трае 1 час и 48 минути, но остава завинаги в историята на човечеството .

Оттогава са се състояли множество пилотирани космически полети, както американски, така и руски.

За отбелязване обаче е полетът на Аполо 11, първият пилотиран космически кораб от американската програма Аполо на НАСА, чийто екипаж достига и каца на Луната.

Корабът излита на 16 юли 1969 година от космическия център Кейп Кенеди, Флорида, с екипаж Нийл Армстронг, Майкъл Колинс и Едуин Олдрин и на 20 юли 1969 г. спускаемият апарат Ийгъл успешно каца на Луната. Нийл Армстронг е първият човек в историята на човечеството стъпил на Луната.