Компютърни услуги от BOXuslugi http://nishto.net/novina/ostrov-santorini/154461 Фондация Ейнджълс с номинация в Проект на годината 2012
Компютърни услуги от BOXuslugi
Компютърни услуги от BOXuslugi
ТРИ УСЛУГИ обединени от BOXUSLUGI – компютърно обслужване в дома на клиента, видео монтаж, заснемане изработка на реклами, уеб сайтове, онлайн магазини. КАЧЕСТВО , КОРЕКТНОСТ, BOXUSLUGI
http://nishto.net/novina/ostrov-santorini/154461
http://nishto.net/novina/ostrov-santorini/154461
Санторини, Санторин. Тера , Тира. Това е малка групичка острови намиращи се в Егейско море на Гърция. В някои случаи така се и нарича най-големият остров в групата под наименованието Тира. (Тера е на старогръцки). Споменавайки името Санторини, няма как да избегнем темата за катастрофалното и ужасяващо вулканично изригване, случило се преди много време, а именно през 1400 година преди новата ера.Причината е именно в това, че архипелагът е с вулканичен произход. Това изригване, е довело Санторини до остров. Преди то да се случи бреговата линия на Санторини е била права окръжност. Централната част на Санторини литва във въздуха при споменатото по-горе изригване. И именно на мястото на летящият, във въздуха, център, се е образувало калдера, изпълнил се с вода, морска вода. Учените също смятат, че именно избухването на вулкана, е причината за изчеяването и заличаването на древната критско – минойска цивилизация. Остров Крит се намира само на сто километра на Юг от Санторини, който пък от своя страна е бил опустошен от ограмната , образувала се от експлозията , вълна . Именно тази случка се счита от една за една от възможните и вероятни теории за основите на мита за Атлантида. В момента Санторини се е превърнал в един популярен туристически център. Развитието на Санторини като курорт започва именно от периода 1960 година до периода 1970 година. Това е стартовият период за туризма, рожденната дата на туризма на остров Санторини. Самият остров е съчетал в себе си битовия гръцки стил и модерния лукс. Именно, за да приобщи туристи, от различни социални групи, с различни предпочитания. Хотелите, таверните, къщите за гости, ресторантите, баровете, дискотеките. Подходящо е както за семейна ваканция така и за луд младежки живот. Възможно е да се съчетаят евтините хотели в центъра, подбиращи един тип туристи, заедно с луксозните хотели по бреговете с джакузита, водещи се за минималното луксозно нещо в тях. Именно съчетанието на тази разнообразност от предлагане на места за отдих, помага на Санторини да развива своята популярност. Така Санторини е познат сред туристи от различни социални положения.
Фондация Ейнджълс с номинация в Проект на годината 2012
Фондация Ейнджълс с номинация в Проект на годината 2012
Фондация Ейнджълс с председател Ивелин Кичуков кандидатства в конкурса Проект на годината 2012, провеждан от фондация "Лале". В него участват 38 проекта, които са насочени изцяло към подпомагане и интегриране на хора в неравстойно положение на територията на цялата страна. Проектът, с който фондация "Ейнджълс" взе участие е "Библиотеки". Основната цел на "Библиотеки" е обособяване на библиотечен кът в домове за деца, лишени от родителски грижи, от където подрастващите да могат да черпят знания и да се обогатяват духовно. До края на месец се очаква да бъде обявен проектът, който ще получи наградата на фондация "Лале".
Фондация "Ейнджълс" желае успех на всички участници в конкурса...

Актуална информация можете да следите на
www.foundationangels.org.


Защото заедно можем повече...

12 април - Международен ден на астронавтиката

8
Добавено от sheilsis на 4/12/2010 10:40:00 PM в Разни (Статия)
12 април - Международен ден на астронавтиката По решение на Международната федерация по авиация, от 1969 година 12 април е обявен за Международен ден на авиацията и космонавтиката.

12 април е денят на първия в историята на човечеството пилотиран космически полет. Той е осъществен от Юрий Гагарин, командир на руския кораб "Восток".

На тази дата през 1961 година в 9 ч. и 7 мин. московско време, първият космонавт полита в Космоса и прави с кораба една обиколка около Земята. На височина 7 километра Гарарин катапултира и се приземява в парашут близо до спускаемия апарат. Космическият полет трае 1 час и 48 минути, но остава завинаги в историята на човечеството .

Оттогава са се състояли множество пилотирани космически полети, както американски, така и руски.

За отбелязване обаче е полетът на Аполо 11, първият пилотиран космически кораб от американската програма Аполо на НАСА, чийто екипаж достига и каца на Луната.

Корабът излита на 16 юли 1969 година от космическия център Кейп Кенеди, Флорида, с екипаж Нийл Армстронг, Майкъл Колинс и Едуин Олдрин и на 20 юли 1969 г. спускаемият апарат Ийгъл успешно каца на Луната. Нийл Армстронг е първият човек в историята на човечеството стъпил на Луната.