Бъди... Приятелство с бившия: секс, любов, споделяне? Едно момиче и едно момче...
Бъди...
Бъди...
Бъди достатъчно силен, за да се срещаш със света всеки ден!

Бъди достатъчно слаб, за да разбереш, че не можеш да правиш всичко сам!

Бъди щедър и великодушен към онези, които се нуждаят от твоята помощ!

Бъди пестелив, когато задоволяваш нуждите си!

Бъди достатъчно мъдър, за да знаеш, че ти не познаваш всичко!

Бъди достатъчно глупав, за да вярваш, че съществуват чудеса!

Бъди готов да споделиш своите вълнения и радости!

Бъди готов да споделиш и своята скръб с другите!

Бъди лидер, когато виждаш пътя, който другите са загубили!

Бъди готов да последваш другите, когато ти стоиш в неопределеност!

Бъди първият, който поздравява опонента си с успеха!

Бъди последният, който критикува колегата, допуснал грешка!

Бъди уверен, че не си се превил, ако си се спънал, правейки поредната стъпка!

Бъди уверен в своята крайна цел, за да не тръгнеш по неправилния път!

Бъди! Просто бъди...
Приятелство с бившия: секс, любов, споделяне?
Приятелство с бившия: секс, любов, споделяне?
Това е старото клише: „Бих искал да останем приятели” – но дали наистина го мислим и дали ще се получи?

Наистина ли го искаме?

Не – често този, който слага край на връзката, използва тази фраза, за да смекчи удара, като добре знае, че няма да има виждания на по чашка кафе. Ако вие сложите край, а бившият продължи да ви звъни, може би трябва да сте откровени. Ако вас ви зарежат и не отговарят на обажданията ви, схванете намека. Приятелството е нещо, в което двама души вървят един към друг, ако само единият тича, не си заслужава.

Може би – може да използваме фразата, за да си гарантираме сигурност. Все още искаме този човек да е част от живота ни, защото допускаме, че може да сме сгрешили? Така остава вратичка за повторно събиране. Обаче на партньора ви това споразумение може въобще да не му се харесва, да сметне, че подобен род срещи ще му причинят само болка и може да прекрати всякакви контакти с вас.

Да – в някои случаи, често при дългогодишни връзки, имате толкова обща история зад гърба си, че не можете да си обърнете гръб един друг. Ако ви харесва да общувате, защо да не останете приятели? Ако единствената причина да се разделите, е , че любовта си е отишла, това не означава, че и приятелството ви е отмряло. Кажете на другите, че оставате приятели, и се обаждайте един на друг, за да знаете кога ще ходите на сбирките на общи приятели.

Доколко да сте откровени един с друг?

Успешни срещи, влюбвания и горещи съботни нощи могат да събудят ревност у другия и когато бившият ви срещне някого, може да ви дойде в повече и вече да не сте в състояние да го приемате като приятел. Ако връзката ви приключи с близко приятелство помежду ви, може да се почувствате така, сякаш отново го губите. Кажете му как се чувствате.

Обяснете, че ревнувате и ако е прекалено, споразумейте се да прекарате малко време без да се виждате, за да свикнете с идеята. Ако нямате проблем с това, също го споделете с бившия, като подчертаете, че не искате да се събирате отново, и се уверите, че се държите като приятел, а не като бивш партньор, когато ги видите заедно. По този начин няма да ви приемат като заплаха.

Какво ако отново спим заедно?

Може да изградите мостове и отново да станете приятели, но когато се сближите, страстта между вас може да се разгори и дори да се влюбите отново. Ако чувствате, че бившият ви остава част от живота ви само, защото иска да се съберете отново, трябва да повдигнете въпроса и да подчертаете, че това няма да се случи. Ако и вие искате да си го/ я върнете, помислете добре преди да се втурнете обратно, припомнете си защо си тръгнахте все пак.

Не можете да продължите с живота си

Ако бившият остане в живота ви, става трудно да продължите напред и да изградите отново живота си. Може да решите да си дадете кратка почивка един от друг, за да свикнете да живеете разделени и да започнете да подреждате живота си, преди да преминете към фазата на приятелството. Все пак понякога е необходима пълна раздяла, когато решите, че е по-добре да запазите хубавите спомени, вместо да се ядосвате един на друг заради трудностите, свързани с опитите да останете приятели.
Едно момиче и едно момче...
Едно момиче и едно момче...
Едно Момиче попитало едно Момче, дали е хубава. И той казал... "НЕ!".

Тя го попитала, дали той би искал да бъде с нея завинаги. И той отвърнал... "НЕ!".

Тогава тя го попитала, дали ако си тръгне, той би плакал. А той отново отговорил... "НЕ!".

Това й било достатъчно, за да се увери, че не може да остане повече при него. Като си тръгвала, сълзи се стичали по лицето й, а душата й се раздирала от пареща болка. Тогава Момчето я хванало за ръката и казало:

~ Ти не си хубава, ти си прекрасна!
~ Аз не искам да бъда с теб завинаги, аз имам нужда да бъда с теб завинаги.
~ И няма да плача, ако ти си тръгнеш, а ще умра...

12 април - Международен ден на астронавтиката

8
Добавено от sheilsis на 4/12/2010 10:40:00 PM в Разни (Статия)
12 април - Международен ден на астронавтиката По решение на Международната федерация по авиация, от 1969 година 12 април е обявен за Международен ден на авиацията и космонавтиката.

12 април е денят на първия в историята на човечеството пилотиран космически полет. Той е осъществен от Юрий Гагарин, командир на руския кораб "Восток".

На тази дата през 1961 година в 9 ч. и 7 мин. московско време, първият космонавт полита в Космоса и прави с кораба една обиколка около Земята. На височина 7 километра Гарарин катапултира и се приземява в парашут близо до спускаемия апарат. Космическият полет трае 1 час и 48 минути, но остава завинаги в историята на човечеството .

Оттогава са се състояли множество пилотирани космически полети, както американски, така и руски.

За отбелязване обаче е полетът на Аполо 11, първият пилотиран космически кораб от американската програма Аполо на НАСА, чийто екипаж достига и каца на Луната.

Корабът излита на 16 юли 1969 година от космическия център Кейп Кенеди, Флорида, с екипаж Нийл Армстронг, Майкъл Колинс и Едуин Олдрин и на 20 юли 1969 г. спускаемият апарат Ийгъл успешно каца на Луната. Нийл Армстронг е първият човек в историята на човечеството стъпил на Луната.