Не се отказвайте! Приятелство с бившия: секс, любов, споделяне? Мъжете също са романтични
Не се отказвайте!
Не се отказвайте!
През 1832 г., едва 22 годишен, той се проваля като бизнесмен.
През същата година се кандидатира за участие в законодателната власт и не успява.
През 1833 г. опитите му за бизнес отново се провалят.
През 1836 г. преживява нервно разтройство.
През 1838 г. претърпява неуспех в опита си да стана официален говорител на Щатската законодателна власт.
Пет години по-късно се кандидатира за представител в Конгреса – отново неуспешно.
През 1846 г. той се кандидатира за представител в Конгреса и печели – само за да загуби отново на следващите избори през 1848 г.
През 1854 г. се кандидатира за сенатор… и се проваля.
Кандидатира се и за вицепрезидент през 1856 г. и се проваля отново.

През 1860 г. той става 16-тият президент на САЩ.
Това е животът на Ейбрахам Линкълн.
Приятелство с бившия: секс, любов, споделяне?
Приятелство с бившия: секс, любов, споделяне?
Това е старото клише: „Бих искал да останем приятели” – но дали наистина го мислим и дали ще се получи?

Наистина ли го искаме?

Не – често този, който слага край на връзката, използва тази фраза, за да смекчи удара, като добре знае, че няма да има виждания на по чашка кафе. Ако вие сложите край, а бившият продължи да ви звъни, може би трябва да сте откровени. Ако вас ви зарежат и не отговарят на обажданията ви, схванете намека. Приятелството е нещо, в което двама души вървят един към друг, ако само единият тича, не си заслужава.

Може би – може да използваме фразата, за да си гарантираме сигурност. Все още искаме този човек да е част от живота ни, защото допускаме, че може да сме сгрешили? Така остава вратичка за повторно събиране. Обаче на партньора ви това споразумение може въобще да не му се харесва, да сметне, че подобен род срещи ще му причинят само болка и може да прекрати всякакви контакти с вас.

Да – в някои случаи, често при дългогодишни връзки, имате толкова обща история зад гърба си, че не можете да си обърнете гръб един друг. Ако ви харесва да общувате, защо да не останете приятели? Ако единствената причина да се разделите, е , че любовта си е отишла, това не означава, че и приятелството ви е отмряло. Кажете на другите, че оставате приятели, и се обаждайте един на друг, за да знаете кога ще ходите на сбирките на общи приятели.

Доколко да сте откровени един с друг?

Успешни срещи, влюбвания и горещи съботни нощи могат да събудят ревност у другия и когато бившият ви срещне някого, може да ви дойде в повече и вече да не сте в състояние да го приемате като приятел. Ако връзката ви приключи с близко приятелство помежду ви, може да се почувствате така, сякаш отново го губите. Кажете му как се чувствате.

Обяснете, че ревнувате и ако е прекалено, споразумейте се да прекарате малко време без да се виждате, за да свикнете с идеята. Ако нямате проблем с това, също го споделете с бившия, като подчертаете, че не искате да се събирате отново, и се уверите, че се държите като приятел, а не като бивш партньор, когато ги видите заедно. По този начин няма да ви приемат като заплаха.

Какво ако отново спим заедно?

Може да изградите мостове и отново да станете приятели, но когато се сближите, страстта между вас може да се разгори и дори да се влюбите отново. Ако чувствате, че бившият ви остава част от живота ви само, защото иска да се съберете отново, трябва да повдигнете въпроса и да подчертаете, че това няма да се случи. Ако и вие искате да си го/ я върнете, помислете добре преди да се втурнете обратно, припомнете си защо си тръгнахте все пак.

Не можете да продължите с живота си

Ако бившият остане в живота ви, става трудно да продължите напред и да изградите отново живота си. Може да решите да си дадете кратка почивка един от друг, за да свикнете да живеете разделени и да започнете да подреждате живота си, преди да преминете към фазата на приятелството. Все пак понякога е необходима пълна раздяла, когато решите, че е по-добре да запазите хубавите спомени, вместо да се ядосвате един на друг заради трудностите, свързани с опитите да останете приятели.
Мъжете също са романтични
Мъжете също са романтични
Според някои жени върхът на романтиката е, ако приятелят/съпругът им изпрати цветя и картичка. Други запазват предмети със сантиментална стойност. Трети леят сълзи на романтични филми и тъжни любовни песни.

Мъжете не правят тези неща, но те правят нещо не по-малко романтично - запазват любовта завинаги в сърцето си.
Изводите са направени след проведено проучване на 3000 участници, мъже и жени, от цял свят. На въпроса "Колко време ви трябваше, за да превъзмогнете разбитото си сърце?", отговорите на мъжете говорят, че по-трудно се отърсват от любовната мъка. Най-дългият период бил 10 години, а имало и отговори "Никога".

Естествено, рядко ще видите на страниците на мъжко списание романтична любовна история, защото според издателите мъжете не харесват такива публикации. Само че изследването за романтиката в брой на "Плейбой" дало други резултати, то предизвикало вълна от положителни отзиви.
По принцип, когато говорим за романтика, добре е да правим разлика между емоции и поведение.

Мъжете не правят албуми със снимки, не пазят дребни предмети като спомен от любимата, но те са точно толкова обичливи, лоялни и романтични, колкото жените. Дори понякога повече и от тях.

12 април - Международен ден на астронавтиката

8
Добавено от sheilsis на 4/12/2010 10:40:00 PM в Разни (Статия)
12 април - Международен ден на астронавтиката По решение на Международната федерация по авиация, от 1969 година 12 април е обявен за Международен ден на авиацията и космонавтиката.

12 април е денят на първия в историята на човечеството пилотиран космически полет. Той е осъществен от Юрий Гагарин, командир на руския кораб "Восток".

На тази дата през 1961 година в 9 ч. и 7 мин. московско време, първият космонавт полита в Космоса и прави с кораба една обиколка около Земята. На височина 7 километра Гарарин катапултира и се приземява в парашут близо до спускаемия апарат. Космическият полет трае 1 час и 48 минути, но остава завинаги в историята на човечеството .

Оттогава са се състояли множество пилотирани космически полети, както американски, така и руски.

За отбелязване обаче е полетът на Аполо 11, първият пилотиран космически кораб от американската програма Аполо на НАСА, чийто екипаж достига и каца на Луната.

Корабът излита на 16 юли 1969 година от космическия център Кейп Кенеди, Флорида, с екипаж Нийл Армстронг, Майкъл Колинс и Едуин Олдрин и на 20 юли 1969 г. спускаемият апарат Ийгъл успешно каца на Луната. Нийл Армстронг е първият човек в историята на човечеството стъпил на Луната.