Дървесни пелети от toriapeleti.com Козуначени кифли ТИМ-аджиите с яхта №1 на Cacao
Дървесни пелети от toriapeleti.com
Дървесни пелети от toriapeleti.com
Дървесни пелети от toriapeleti.com
Фирма „Тория-08“ ООД предлага продажба и доставка на чисти, необработени дървесни пелети. Дървесните пелети са вид твърдо гориво във формата на малки цилиндрични гранули, произведени от дървесни отпадъци. Пелетите са изработени от качествен иглолистен материал, който е с висок коефициент на енергийна ефективност. Те са компресирани дървесни стърготини в тяхното естествено състояние, без риск от производство на твърди остатъци по време или след изгаряне в горелки като пелетни камини или котли. За удобство на своите клиенти, фирма „Тория-08“ ООД може да достави пелети до Вашия дом, офис или склад. За повече информация - http://toriapeleti.com/
Производствена база и склад – гр. Велинград; тел.: 0884 455 428;
e-mail: toriya08@gmail.com

Складове гр. София –
склад Суходол - тел.: 0885 05 83 81
склад Равно поле (складова база Рувекс) - тел.: 0885 05 83 81
Козуначени кифли
Козуначени кифли
Как да приготвим домашни козуначени кифли.
Необходими продукти за тестото: 6 ч. чаши брашно, 1 ч. чаша прясно мляко, 1 чаша вода...
ТИМ-аджиите с яхта №1 на Cacao
ТИМ-аджиите с яхта №1 на Cacao
Босовете на варненската корпорация ТИМ акостираха с умопомрачителната си яхта на Какао бийч, засне папарак на сайта "Под тепето". Най-скъпата лодка в България събра очите на плажуващите.

Щастлив пролетен ден ... (Посети)

0
Добавено от dori66 на 3/30/2011 8:36:00 PM в Разни
Щастлив пролетен ден ... Защо детелините носят щастие

Всъщност в ирландската традиция трилистната детелина символизира Светата Троица. Свети Патрик е използвал детелината за да обясни на невярващите идеята за триединството – така както три листа растат заедно в едно растение, така и един Господ има три лица. А всеки лист на детелината символизирал Отца, Сина и Светия Дух. Детелината се е превърнала и в национална емблема на Ирландия и традиционен символ за Деня на Свети Патрик (17 март). Някога на този ден келтските жреци, друидите, се закичвали с трилистни детелини. Те били и символ на пролетното равноденствие, а носени като талисман държали надалеч злите духове. Когато е открита четирилистната детелина, започнало да се вярва, че четвъртото листо символизира Божията милост. Друга легенда разказва за това, как когато Адам и Ева били изгонени от Райската градина, Ева откъснала четирилистна детелина, за да си спомня за дните прекарани там. Затова, ако в градината ви има четирилистна детелина, в нея има и късче от Рая и божията благословия е с вас. Според най-разпространеното вярване всяко от листата на четирилистната детелина има определено значение. Първият лист символизира Вярата, вторият – Надеждата, третият – Любовта, а четвъртият – Късмета.

(Виж повече)