Подарък за мъж Флми от Zamunda Най-шантавите новогодишни ритуали
Подарък за мъж
Подарък за мъж
Shop13.bg разполага с голямо разнообразие от подаръци за мъже, които може да намерите в каталога. Разполагаме и с ръчно направени нестандартни подаръци за всякакъв повод.
Флми от Zamunda
Флми от Zamunda
Избрани филми от класации на различни сайтове. Тук има около 10 от най-гледаните филми на 2013. Може да видите снимки и видео на филмите.
Най-шантавите новогодишни ритуали
Най-шантавите новогодишни ритуали
Датчаните са най-щастливи, когато на сутринта на 1-ви януари заварят пред входната си врата купчина счупени кухненски чинии. Според тамошните традиции, в навечерието на Нова година хората замерят къщите на най-близките си със стара кухненска посуда. Така че - поне в родината на Хамлет, грамадата строшени съдове около дома означава, че имате много приятели, които милеят за вас. Традиционните манджи, с които сънародниците на Андерсен посрещат Новата година, са варена треска, пушено свинско филе и кръгъл марципанов пай.В Испания най-голямата суматоха настава в полунощ на 31 декември. Тогава всеки ибериец се въоръжава с 12 гроздови зърна. С всеки удар на часовника той трябва да изяде по едно и да си намисли по някакво желание. Затова последната дузина от секунди на изтичащата година в Испания е съпроводена с трескаво нагъване на гроздови зърна, наричане на пожелания за Новата година и опити да не се разсмеят от гледката на всички тъпчещи се хора наоколо. Свидетелите на този ритуал твърдят, че болшинството от испанците посрещат Нова година, превиващи се от смях и с издути като на хамстер бузи.

Щастлив пролетен ден ... (Посети)

0
Добавено от dori66 на 3/30/2011 8:36:00 PM в Разни
Щастлив пролетен ден ... Защо детелините носят щастие

Всъщност в ирландската традиция трилистната детелина символизира Светата Троица. Свети Патрик е използвал детелината за да обясни на невярващите идеята за триединството – така както три листа растат заедно в едно растение, така и един Господ има три лица. А всеки лист на детелината символизирал Отца, Сина и Светия Дух. Детелината се е превърнала и в национална емблема на Ирландия и традиционен символ за Деня на Свети Патрик (17 март). Някога на този ден келтските жреци, друидите, се закичвали с трилистни детелини. Те били и символ на пролетното равноденствие, а носени като талисман държали надалеч злите духове. Когато е открита четирилистната детелина, започнало да се вярва, че четвъртото листо символизира Божията милост. Друга легенда разказва за това, как когато Адам и Ева били изгонени от Райската градина, Ева откъснала четирилистна детелина, за да си спомня за дните прекарани там. Затова, ако в градината ви има четирилистна детелина, в нея има и късче от Рая и божията благословия е с вас. Според най-разпространеното вярване всяко от листата на четирилистната детелина има определено значение. Първият лист символизира Вярата, вторият – Надеждата, третият – Любовта, а четвъртият – Късмета.

(Виж повече)