Мъничките тайни Домашни маски от ябълки Креативни мебели
Мъничките тайни
Мъничките тайни
Те са толкова малки, и достъпни, че никой не ги смята за тайни. Това са съвсем обикновени съвети, с които израстваме. И именно защото ги възприемаме като съвети, тоест като налагане на чуждо мнение, не се възползваме от тях. Трябват ни години да ги преоткрием сами и сами на себе си да кажем:

Опознай себе си
Разбери кои са приятелите ти
Намери цел в живота
Вярвай
Прави това,което е по възможностите ти
Използвай всяка минута и всяка възможност
Не спирай да учиш
Не се страхувай от истината
Не бъди егоист, не бъди „мекотело“-намери златната среда
Намери неща, които те разсмиват
Домашни маски от ябълки
Домашни маски от ябълки
Даровете на природата са много, и нека да се възползваме от за да придадем на лицето свежест и светлина. Ябълките съдържат голямо разнообразие и завидно количество от витамини и минерални вещества. В тях има още пектин, ябълчена и лимонена киселина, различни ензими.
Креативни мебели
Креативни мебели
Всяка жена се опитва да трансформира дома си, като хем иска да го направи удобен и уютен, хем и красив. Модата и условията на живот се променят с времето. Сега има много начини да преобразите вашият дом. Вижте подборка на най-нестандартните и странни мебели, които ще направят интериора на дома ви уникален и неповторим.

Щастлив пролетен ден ... (Посети)

0
Добавено от dori66 на 3/30/2011 8:36:00 PM в Разни
Щастлив пролетен ден ... Защо детелините носят щастие

Всъщност в ирландската традиция трилистната детелина символизира Светата Троица. Свети Патрик е използвал детелината за да обясни на невярващите идеята за триединството – така както три листа растат заедно в едно растение, така и един Господ има три лица. А всеки лист на детелината символизирал Отца, Сина и Светия Дух. Детелината се е превърнала и в национална емблема на Ирландия и традиционен символ за Деня на Свети Патрик (17 март). Някога на този ден келтските жреци, друидите, се закичвали с трилистни детелини. Те били и символ на пролетното равноденствие, а носени като талисман държали надалеч злите духове. Когато е открита четирилистната детелина, започнало да се вярва, че четвъртото листо символизира Божията милост. Друга легенда разказва за това, как когато Адам и Ева били изгонени от Райската градина, Ева откъснала четирилистна детелина, за да си спомня за дните прекарани там. Затова, ако в градината ви има четирилистна детелина, в нея има и късче от Рая и божията благословия е с вас. Според най-разпространеното вярване всяко от листата на четирилистната детелина има определено значение. Първият лист символизира Вярата, вторият – Надеждата, третият – Любовта, а четвъртият – Късмета.

(Виж повече)