Безплатни Обяви - Услуги Курсове по италиански език Колко струва усмивката?
Безплатни Обяви - Услуги
Безплатни Обяви - Услуги
Публикувай безплатни обяви за услуги, работа, имоти, техника и много други. Продай или купи изгодно.
Курсове по италиански език
Курсове по италиански език
Изтеглете още сега Самоучител по италиански език от този сайт. Научете се да говорите и разбирате италиански език в уюта на собствения Ви дом.
Колко струва усмивката?
Колко струва усмивката?
Усмивката не струва нищо, но дава много:
~ Тя обогатява този, който я получава, без да прави по-беден този, който я дарява...
~ Тя трае само миг, но споменът за нея понякога остава завинаги...
~ Никой не е толкова богат, че да може да живее без усмивка и никой не е толкова беден, че да не може да раздава усмивки...
~ Усмивката създава щастие в семейството, подкрепя доброжелателността в бизнеса и е парола за приятелство...
~ Тя ободрява изморения, окуражава обезкуражения и е слънчев лъч за тъжния...
~ Усмивката е най-добрата противоотрова на природата за тъгата и тревогата...
~ Тя не може да бъде купена, измолена, взета назаем или открадната, защото тя е нещо, което няма стойност, ако не е дарена от сърце...
~ Някои хора са твърде изморени, за да те дарят с усмивка. Дай им Ти една от твоите, защото най-много се нуждае от нея този, който я няма!

Щастлив пролетен ден ... (Посети)

0
Добавено от dori66 на 3/30/2011 8:36:00 PM в Разни
Щастлив пролетен ден ... Защо детелините носят щастие

Всъщност в ирландската традиция трилистната детелина символизира Светата Троица. Свети Патрик е използвал детелината за да обясни на невярващите идеята за триединството – така както три листа растат заедно в едно растение, така и един Господ има три лица. А всеки лист на детелината символизирал Отца, Сина и Светия Дух. Детелината се е превърнала и в национална емблема на Ирландия и традиционен символ за Деня на Свети Патрик (17 март). Някога на този ден келтските жреци, друидите, се закичвали с трилистни детелини. Те били и символ на пролетното равноденствие, а носени като талисман държали надалеч злите духове. Когато е открита четирилистната детелина, започнало да се вярва, че четвъртото листо символизира Божията милост. Друга легенда разказва за това, как когато Адам и Ева били изгонени от Райската градина, Ева откъснала четирилистна детелина, за да си спомня за дните прекарани там. Затова, ако в градината ви има четирилистна детелина, в нея има и късче от Рая и божията благословия е с вас. Според най-разпространеното вярване всяко от листата на четирилистната детелина има определено значение. Първият лист символизира Вярата, вторият – Надеждата, третият – Любовта, а четвъртият – Късмета.

(Виж повече)