Някои имена... Възможно ли е човек да говори 104 езика? Избор на детска градина
Някои имена...
Някои имена...
Какво означават някои имена на фирми

Apple Computers - това е бил любимия плод (ябълката) на Стив Джобс. Той е закъснявал с измислянето на име на компанията си над три месеца и е заплашил, че ще я нарече Apple Computers, ако колегите му не измислят друго име до 17:00 часа.

CISCO - името не е акроним, както много хора вярват, а просто съкращение от San Francisco.

Compaq - Името е съставено от две думи - COMp от компютър и PAQ, което обозначава малък интегрален обект.
Възможно ли е човек да говори 104 езика?
Възможно ли е човек да говори 104 езика?
Вили Мелников-Сторквист, научен сътрудник в Института по вирусология "Д. И. Ивановски" към Руската академия на медицинските науки, кандидат на медицинските науки, владее 104 езика, съобщи БТА, позовавайки се на "Комсомолская правда".

Само през последните 11 години той е научил 11 нови - по език на година. Съжалява, че сигурно няма да му стигне животът, за да успее да усвои всичките около 6000 езика и диалекта, на които се говори в света.

Уникален е не само огромният брой езици, на които Вили Мелников-Сторквист говори, но и фактът, че свободно твори на тях - съчинява стихове, в които комбинира различни по произход думи.
Избор на детска градина
Избор на детска градина
Търсете частна детска градина, лицензирана от МОМН, тъй като тези детски градини имат по-добра база и квалифицирани специалисти, които мотивирани от адекватно възнаграждение ще подходят индивидуално към Вашето дете.

Матури 2013 (Посети)

0
Добавено от ivanov101s на 4/12/2013 8:34:00 PM в Наука и образование
Матури 2013 Матурите 2013. Информация и дати за матурата по бел, история, география. Тестове и задачи за матурата, както и матурите от предишни години. Отговори на матурите.

(Виж повече)